Cork Janosa
výroba korkových zátek


"CHAMPAGNE" aglomerovaná zátka


je v klasickém provedení zátka z aglomerovaného korku, vyrobená s použitím speciálního pojiva, o rozměrech 48x30,5mm, ukončená na spodní straně 2 disky z přírodního korku, které zajištují její větší odolnost proti tlaku v láhvi, která u šumivých vín dosahuje vysokých hodnot.

Variantou jsou zátky s jedním diskem, nebo pro sycená vína s nižším tlakem pak zátka bez disků z přírodního korku, o rozměru 47x29mm.


VÝROBA
Výrobní proces Protlačování při teplotě 120°C
Pojivo Polyuretan a lepidlo s Evropským atestem FDA
JATOSY® Granule a disky ošetřené ozonem - "JANOSA Autoclave System"
ROZMĚROVÉ ZKOUŠKY
Délka Nom. ±1,00 mm NP 4351 / NP 2803-1
Průměr Nom. ± 0,50 mm NP 4351 / NP 2803-1
Oválnost < 0,40 mm NP 4351 / NP 2803-1
Tloušťka disků > 4 mm NP 4351 / NP 2803-1
SPECIFICKÉ ZKOUŠKY
Vlhkost 6,0% ± 2 NP 4351 / NP 2803-2
Specifická hmotnost 280 Kg/m³ ± 40 NP 4351 / NP 2803-1
Odolnost proti vřící vodě Beze změn NP 4351 / NP 2803-7
Znovunabytí tvaru > 96 % Interní metoda
CHEMICKÉ ZKOUŠKY
Zbytkové oxidanty < 0,2 mg/zátku Mezinárodní/interní metoda
Ošetření povrchu 15,5 mg/zátku ± 2,5 Interní metoda
MECHANICKÉ ZKOUŠKY
Úhel kroucení > 40° NP 4351 / NP 2803-6
Kroutící moment > 35 daN.cm NP 4351 / NP 2803-6
MIKROBIOLOGICKÉ ZKOUŠKY
Mikrobiologie < 4 kolonie na zátku NP 3721

CHAMPAGNE zátka z mikrogranulátu


Jedná se o inovativní výrobek z korkového mikrogranulátu, který je vyroben ve formě a vyznačuje se velmi dobrými vlastnostmi, co se týče pružnosti a schopnosti udržet tlak v lahvích. Tato zátka má vynikající organoleptické vlastnosti a je vůči obsahu láhve naprosto neutrální. Rozměrově je stejná, jako klasická Champ ztátka, takže 48x30,5mm.


ROZMĚROVÉ VLASTNOSTI
Délka NV ± 0.5 mm NP ISO 9727-1 / IM 21
Průměr NV ± 0.3 mm NP ISO 9727-1 / IM 21
FYZIKÁLNÍ VLASTNOSTI
Obj. hmotnost 275 ± 25 Kg/m³ NP ISO 9727-2 / IM 21
Vlhkost 4 – 8 % NP ISO 9727-3 / IM 13
MECHANICKÉ VLASTNOSTI
Znovunabytí tvaru ≥98 % ISO 9727-4 / IM 18
Lámací napětí ≥ 7 daN / cm² NP 2803-5 / IM 19
Kroutící úhel ≥ 35 ° NP 2803-5 / IM 19
VÝKONOSTNÍ VLASTNOSTI
Vytahovací síla 25 ± 10 daN ISO 9727-5 / IM 18
Schopnost těsnění Absence průsaku do 6 bar ISO 9727-6 / IM 01
Odolnost proti vřící vodě Beze změn v konstrukci NP 2803-7 / IM 02
Nasákavost při teplotě 50°C ≤20 % IM 16
CHEMICKÉ VLASTNOSTI
Microbiologický test ≤ 4 colonie / zátku NP ISO 10718 / IM 24
Zbytkový peroxyd <0,2 mg / zátku NP 4502 / IM 22
Prachové částice <1 mg / zátku NP ISO 9727-7 / IM 15
ORGANOLEPTICKÉ VLASTNOSTI
Sensorické analýzy Absence zápachu ISO 22308 / IM 05
2,4,6-TCA ≤QL ISO 20752 / IM 25
2,3,4,6-TeCA ≤DL IM 26 – Vniřní metoda vyvinutá pro detekci a kvantifikaci haloanisolů a geosminů
PCA ≤DL
2,4,6-TBA ≤DL
Geosmin ≤DL

Diam DIAM Origine aglo 1+1 4-dílné přírodní stericork colmated champagne champagne Diam MYTIK bar top speciální konické
projekty

kariéra

e-shop

© Cork Janosa, s.r.o. 2024 |  tvorba www, firemní a svatební videa 
SKILL production

| Jsou tyto stránky responsivní?