Cork Janosa
výroba korkových zátek


NuKorc syntetická zátka


je zátka vyrobená extruzí /protlačováním/ syntetického materiálu, který tvoří bublinkovou stejnorodou strukturu uloženou do krycí fólie. Krycí fólie může být jednovrstvá nebo vícevrstvá. U vícevrstvých fólií /dvojitá extruze/ dochází k většímu průniku kyslíku a úniku síry mezi jednotlivými vrstvami fólie a zátky jsou tvrdší. Výhodou je delší skladovatelnost vína, vyšší elasticita a obecně menší hrozba oxidace, nevýhodou je vyšší cena. Další nevýhodou syntetických zátek obecně je citlivost na nízkou teplotu při lahvování. Má vynikající křivku stability obsahu síry v láhvi a nízké oxidace po dobu cca 2 let, pak se tyto hodnoty začínají dost prudce zhoršovat a je proto vhodné po 2 letech víno častěji chutnat a vyhodnocovat jeho stav.

Vhodná pro skladování bílého vína do 2 let, červeného vína do 3 let.


VÝROBA
Výrobní proces Extrudovaný vysoce pružný polyetylén + termoplastický elastomer
ROZMĚROVÉ ZKOUŠKY
Délka Nom. ± 0,50 mm  
Průměr Nom. ± 0,40 mm  
Oválnost < 0,80 mm  
SPECIFICKÉ ZKOUŠKY
Vlhkost 0  
Specifická hmotnost 44,5 g/m³ ± 40  
Odolnost proti vřící vodě Beze změn NP 4351 / NP 2803-7
Znovunabytí tvaru > 98 %  
CHEMICKÉ ZKOUŠKY
Zbytkové oxidanty 0 mg/zátku Mezinárodní/interní metoda
Ošetření povrchu 0 mg/zátku Interní metoda
MECHANICKÉ ZKOUŠKY
Nasákavost 0 mm  
Vzlínavost 0 mm  
Těsnící zkouška < 2 bar  
Vytahovací síla 0,65 Nm  
Zlomová síla při vytahování > 40 Kg  
MIKROBIOLOGICKÉ ZKOUŠKY
Mikrobiologie 0 kolonií na zátku  

zátky Diam aglo zátky aglo plus zátky 1+1 zátky 4-dílné zátky přírodní zátky stericork microcork colmated zátky champagne zátky champagne Diam MYTIK bar top zátky speciální zátky konické zátky

© Cork Janosa, s.r.o. 2018 |  tvorba www, firemní a svatební videa 
SKILL production

| Jsou tyto stránky responsivní?